In mijn praktijk krijg ik vaak de vraag wat ik zelf eet om de dag goed te beginnen. Daarom deel ik graag mijn favoriete eiwitrijke ontbijt met je! Dit recept is niet alleen heerlijk, maar zorgt er ook voor dat je de hele ochtend verzadigd blijft. Bovendien is het eenvoudig te maken maar kun je het ook gemakkelijk invriezen. Ideaal voor drukke ochtenden!

Het Recept:

  • 1 kleine banaan

  • 1 ei

  • 3 eetlepels havermout, boekweit, amandelmeel of teff

  • 1 scoop eiwitpoeder (kies voor een vegan variant)

  • Kokosolie

Benodigdheden:

  • Een koekenpan of een wafelijzer

Bereiding:

  1. Doe de banaan, het ei, de havermout en het eiwitpoeder in een kom.

  2. Gebruik een staafmixer of blender om het geheel tot een glad beslag te mixen.

  3. Vet je koekenpan in met een klein beetje kokosolie en bak hier pannenkoekjes van. Liever wafels? Doe het beslag dan in een wafelijzer.

Tip voor drukke ochtenden:

Heb je ’s ochtends weinig tijd? Maak dan in het weekend een hele stapel wafels en vries ze in. Zo hoef je ze ’s ochtends alleen nog even op te warmen. Ideaal!